top of page

SMART MAKERS ACADEMY

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking van 3D Makers Zone, BouwLab, Nova College, Hogeschool Inholland, Bouwend Nederland, ABI en Ravo Fayat.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN TECHNOLOGIE IN DE BOUW

Wat

Industrialisatie is een middel om een aantal dilemma's in de bouw structureel op te lossen. De woningbouwcrisis biedt de kans om via industrialisatie de bouw te versnellen, te verduurzamen, de arbeidsproductiviteit te verhogen, gezond rendement te behalen en continu te vernieuwen. Digitale technologieën als robotisering, 3dprinten, virtual reality, digital twins en het gebruik van data en artificial intelligence zijn onderdeel van deze industrialisering. Maar hoe ga je hier als MKB-onderneming mee starten? Deze metrolijn is geschikt voor directie, management en beslissers in de bouwsector; van klein mkb tot grootbedrijf.

Voor

DIRECTIE EN MANAGEMENT

Wanneer

START MEDIO DEC 23 <> APR 24

Kosten

Definitieve prijs volgt snel, de gemiddelde kosten zijn tussen de 900 tot 2100 euro ex btw per traject. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

6

1

DIGISCAN

Wat

Digitaal werken wordt steeds meer de norm. Maar waar staat jullie bedrijf als het gaat om digitaal werken? De Digiscan helpt je om te inventariseren waar jouw bedrijf staat als het gaat om digitalisering. Het invullen duurt zo’n vijf tot tien minuten per module en na afloop krijg je meteen de uitkomst. De scan heeft op dit moment drie modules: organisatie, administratie en Wet kwaliteitsborging.

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

0.5

Type

WORKSHOP

Waar

3D Makers Zone Haarlem

2

NIEUWE TECHNOLOGIEËN IN DE BOUW

Wat

Innovatie… iedereen kan je vertellen hoe belangrijk het is om als sector en bedrijf te kunnen overleven. Maar wat is het nu precies, of nog belangrijker: waarom zou je als bedrijf of sector moeten innoveren? Tijdens deze workshop word je meegenomen in de redenen voor innovatie, leer je het onderscheid tussen procesinnovaties en de innovaties die in bouwwerken te vinden zijn en krijg je praktische voorbeelden van innovaties te zien in ontwerp, bouw onderhoud en in bouwwerken die onze leden ontwerpen maken en onderhouden. Denk hierbij aan de inzet van robots, prefabricatie, toepassing van AI en nog veel meer.

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

2.5

Type

WORKSHOP

Waar

3D Makers Zone Haarlem

3

INSPIRATIEBIJEENKOMST 3D PRINTEN

Wat

Wij 3D printen machineonderdelen, protheses, hulpstukken en zelfs hele gebouwen! In deze workshop word je meegenomen in de wereld van 3D printing en de mogelijkheden van 3D printing voor (renovatie)bouw. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst leer je hoe je snel en laagdrempelig aan de slag kunt met 3D printing technologie. Tegelijk krijg je inzicht in de gebieden waar je 3D Printing of Additive Manufacturing zinnig kan toepassen. Een deel van de sessie is een spelvorm.

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

2

Type

EXPERIENCE

Waar

3D Makers Zone Haarlem

4

AI TOEPASSINGEN IN DE BOUW

Wat

Artificial Intelligence (AI) heeft diverse toepassingen in de bouwsector die kunnen helpen bij het verbeteren van efficiëntie, kostenbeheersing en veiligheid. Voor zowel het analyseren en optimaliseren van BIM modellen, het slim en voorspellend maken van het onderhoud van gebouwen, voor planning en projectbeheer, materialenbeheer en energiereductie kan AI een positieve bijdrage leveren. Leer in deze workshop op basis van praktijkvoorbeelden waar raakvlakken voor jouw bedrijf liggen.

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

2

Type

EXPERIENCE

Waar

3D Makers Zone Haarlem

5

MOGELIJKHEDEN VAN ROBOTICA

Wat

Het gebruik van robots in de bouwsector is steeds urgenter om de enorme bouwopgave het hoofd te bieden, de bouw duurzamer en veiliger te maken en de faalkosten te verlagen. Robotisering in de bouwsector biedt kansen. Welke kansen dat zijn en welke belangrijkste knelpunten daarbij komen kijken zetten we inzichtelijk op een rij. We zetten de gebruikstoepassingen van diverse robots en cobots op een rij en gaan experimenteren met deze robots. Na het volgen van deze workshop heb je een beeld van de waarde van robotica voor jouw bedrijfsvoering.

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

3

Type

WORKSHOP

Waar

3D Makers Zone Haarlem

6

DIGITALISERING IN DE PRAKTIJK

Wat

in deze workshop maak je op basis van jouw bedrijfssituatie de vertaling naar implementatie van digitalisering in jouw praktijk. Samen met collega's en ervaringsdeskundigen

Wanneer

31 december 2023

00:00

Hoe lang

UUR

4

Type

WORKSHOP

Waar

3D Makers Zone Haarlem

bottom of page