top of page

SMART MAKERS ACADEMY

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking tussen Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, ROC Nova College, Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest

technohubketenintegratie.png
metrokaart_foodvalley.png

Leer- en innovatietraject

ONTDEK DE KANSEN VAN ROBOTICA

Hoe kun je robotica toepassen in jouw bedrijf? Met deze vraag gaan we aan de slag in de metrolijn “Ontdek de kansen van robotica”. In drie middagen ontdek je de wereld van robotica en ga je aan de slag met een concreet plan voor de toepassing van robotica in jouw bedrijf. We laten je zien hoe robotica jouw bedrijf efficiënter kan maken. Niet in plaats van, maar samen met jouw collega’s.

Alle mogelijke toepassingsgebieden passeren en een aantal kan gelijk getest en gezien worden. De toepassingen zullen ook bedrijfseconomisch behandeld worden. Wat levert het op en wat zijn de investeringen in mensen, technologie en businessmodellen? Natuurlijk is er ook oog voor de zachte kant van de introductie van robots in bedrijfsprocessen. Wat doet het met mensen, het team en heb je andere medewerkers nodig en welke skills zijn onontbeerlijk?

De metrolijn wordt mede vormgegeven met een aantal partijen en specialisten
AWL (Fieldlab Robotics), Falk Welding (Cobots en Lasrobots), Jeroen Anslijn (integratie), Liam van Koert (wetenschapsjournalist), Robohouse.

Voor

WERKVOORBEREIDERS EN PROJECTLEIDERS

Wanneer

START 6 DECEMBER 2023

Kosten

Deelname aan de workshops bedraagt €450. De eerste 10 aanmeldingen kunnen echter kosteloos deelnemen (1 persoon per bedrijf).

Leer- en innovatietraject

DE KANSEN VAN 3D PRINTING

Wil jij weten welke mogelijkheden 3D-printen kan bieden voor jouw bedrijf? In 6 praktische workshops van 2 uur ontwikkel je kennis van de verschillende 3D-printprocessen, materialen ontwerpmogelijkheden, materialen, mogelijkheden voor scanning en nabewerking van ontwerpen.In de maaksessie ga je zelf aan de slag om aan de hand van je eigen casus een object te ontwerpen, printen en nabewerken.

Voor

WERKVOORBEREIDERS EN PROJECTLEIDERS

Wanneer

START 12 FEBRUARI 2024

Kosten

De kosten zijn €900,- per deelnemer voor het gehele traject of 150 euro per station. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leer- en innovatietraject

ONTDEK DE KANSEN VAN TECHNOLOGIE IN DE MAAKINDUSTRIE

Industrialisatie is een middel om een aantal dilemma's in de maakindustrie structureel op te lossen. Digitale technologieën als robotisering, 3dprinten, virtual reality, digital twins en het gebruik van data en artificial intelligence zijn onderdeel van deze industrialisering. Maar hoe ga je hier als MKB-onderneming mee starten? Deze metrolijn is geschikt voor directie, management en beslissers in de bouwsector; van klein mkb tot grootbedrijf.

Voor

DIRECTIE EN MANAGEMENT

Wanneer

START MEDIO DEC 23 <> APR 24

Kosten

Definitieve prijs volgt snel, de gemiddelde kosten zijn tussen de 900 tot 2100 euro ex btw per traject. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leer- en innovatietraject

ONTDEK DE KANSEN VAN SLIM ONDERHOUD

In 6 praktische sessies halen we de geheimzinnigheid rond het fenomeen Smart Maintenance weg en geven we inzichten in wat er werkelijk met smart maintenance wordt bedoeld en waar de kansen voor uw bedrijf liggen in onderhoud van gebouwen en infrastructurele werken.

Voor

FACILITAIR EN ONDERHOUDSMANAGERS

Wanneer

START MEDIO DEC 23 <> APR 24

Kosten

Definitieve prijs volgt snel, de gemiddelde kosten zijn tussen de 1000 tot 2500 euro ex btw per traject. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leer- en innovatietraject

WERKEN AAN EEN LERENDE ORGANISATIE

In een serie van 5 stations nemen we je mee in de componenten van een lerende organisatie. Je gaat aan de slag met het vormgeven van een leerplan voor jouw organisatie.

Voor

TEAMLEIDERS EN HR

Wanneer

START MEDIO DEC 23 <> APR 24

Kosten

Definitieve prijs volgt snel, de gemiddelde kosten zijn tussen de 750 tot 2000 euro ex btw per traject. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuws en updates

Aan de slag in de 3D Makers Zone

bottom of page