top of page

SMART MAKERS ACADEMY

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking tussen Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, ROC Nova College, Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

DE KANSEN VAN 3D PRINTING

Wil jij weten welke mogelijkheden 3D-printen kan bieden voor jouw bedrijf? In 6 praktische workshops van 2 uur ontwikkel je kennis van de verschillende 3D-printprocessen, materialen ontwerpmogelijkheden, materialen, mogelijkheden voor scanning en nabewerking van ontwerpen.In de maaksessie ga je zelf aan de slag om aan de hand van je eigen casus een object te ontwerpen, printen en nabewerken.

Voor

PRODUCTIEMANAGERS EN WERKVOORBEREIDERS

Wanneer

START 12 FEBRUARI 2024

Kosten

De kosten zijn €900,- per deelnemer voor het gehele traject of 150 euro per station. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

6

1

INSPIRATIEBIJEENKOMST 3D PRINTEN IN DE BOUW

Wij 3D printen machineonderdelen, protheses, hulpstukken en zelfs hele gebouwen! We nemen je mee in de wereld van 3D printing. Bij de introductie leer je hoe je snel en laagdrempelig aan de slag kunt met 3D printing technologie. Tegelijk krijg je inzicht in de gebieden waar je 3D Printing of Additive Manufacturing zinnig kan toepassen. Een deel van de sessie is een spelvorm.

Wanneer
Type

12 februari 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

2

ONTWERPEN EN 3D PRINTEN

In wat voor software maak je een 3D model, en hoe doe je dit? Waar moet je rekening mee houden als je een ontwerp goed wilt kunnen 3D printen, en wat voor invloed heeft het materiaal en het type 3D-printtechniek op je ontwerpkeuzes? Hoe zet je een tekening om naar een printable bestand?

Wanneer
Type

26 februari 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

3

MATERIALEN EN POSTPROCESSING

Professionele printers kunnen printen in zandsteen, beton, plastics, metaal en zelfs composieten. Er gaat een hele wereld schuil achter het printen en printbaar maken van materialen.

Wanneer
Type

18 maart 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

4

REVERSE ENGINEERING

Hoe kun je nauwkeurig een scan maken van een klein object tot beelden op een kerktoren? Ook leer je met welke software je deze in 3D kunt 'photoshoppen' en waar je rekening mee moet houden als je een ontwerp goed wilt kunnen 3D printen. Hoe maak je van een bestaand object een digitaal bestand, wat zijn daarvan de voordelen..

Wanneer
Type

8 april 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

5

MAAKSESSIE

Leren printen met je eigen printer - bouw je eigen printer. 3D prints uit de printer zijn alles behalve direct klaar. Er zijn vele handelingen en mogelijkheden om een print na te bewerken. Welke nabewerkingstechnieken zijn er, en hoe verschillen die per printtechniek en materiaal?- bouw je eigen printer.

Wanneer
Type

22 april 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

6

BUSINESS CASE

Wanneer heeft 3D printen zin. Het is een nieuwe productie methode, maar het is niet het antwoord op alles. Soms is een conventionele productiemethode beter of goedkoper. Soms is 3D printen beter richting de toekomst. De business cases zijn er, maar ze zijn niet altijd voor de hand liggend. Dit gaat deels in de vorm van een spelvorm met businesscase kaarten

Wanneer
Type

13 juni 2024

Hoe lang

15:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

bottom of page