top of page

SMART MAKERS ACADEMY

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking tussen Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, ROC Nova College, Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN ROBOTICA

Hoe kun je robotica toepassen in jouw bedrijf? Met deze vraag gaan we aan de slag in de metrolijn “Ontdek de kansen van robotica”. In drie middagen ontdek je de wereld van robotica en ga je aan de slag met een concreet plan voor de toepassing van robotica in jouw bedrijf. We laten je zien hoe robotica jouw bedrijf efficiënter kan maken. Niet in plaats van, maar samen met jouw collega’s.

Alle mogelijke toepassingsgebieden passeren en een aantal kan gelijk getest en gezien worden. De toepassingen zullen ook bedrijfseconomisch behandeld worden. Wat levert het op en wat zijn de investeringen in mensen, technologie en businessmodellen? Natuurlijk is er ook oog voor de zachte kant van de introductie van robots in bedrijfsprocessen. Wat doet het met mensen, het team en heb je andere medewerkers nodig en welke skills zijn onontbeerlijk?

De metrolijn wordt mede vormgegeven met een aantal partijen en specialisten
AWL (Fieldlab Robotics), Falk Welding (Cobots en Lasrobots), Jeroen Anslijn (integratie), Liam van Koert (wetenschapsjournalist), Robohouse.

Voor

WERKVOORBEREIDERS / PROJECTLEIDERS

Wanneer

START 6 DECEMBER 2023

Kosten

Deelname aan de workshops bedraagt €450. De eerste 10 aanmeldingen kunnen echter kosteloos deelnemen (1 persoon per bedrijf).

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

3

1

MOGELIJKHEDEN VAN ROBOTICA

Een kennismaking met de wereld van robotica. Wat is jouw rol hierin? Hoe kan robotica jou ondersteunen in jouw werk?

Het gebruik van robots in de bouwsector is steeds urgenter om de enorme bouwopgave het hoofd te bieden, de bouw duurzamer en veiliger te maken en de faalkosten te verlagen. Robotisering in de bouwsector biedt kansen. Welke kansen dat zijn en welke belangrijkste knelpunten daarbij komen kijken zetten we inzichtelijk op een rij. We zetten de gebruikstoepassingen van diverse robots en cobots op een rij en gaan experimenteren met deze robots. Na het volgen van deze workshop heb je een beeld van de waarde van robotica voor jouw bedrijfsvoering.

Wanneer
Type

6 december 2023

Hoe lang

14:00

WORKSHOP

Waar

UUR

3

3D Makers Zone Haarlem

2

ROBOTICA TOEPASSEN IN DE PRAKTIJK

We behandelen business cases uit de praktijk en kijken naar live demo’s van experts. Welke best practices zijn er? Wat zijn de mogelijkheden voor jou en jouw bedrijf?

In dit station krijg je de kans om eigen cases en ideeën over robotica in te brengen. Deze worden behandeld door de groep en specialisten, wat leidt tot waardevolle inzichten en discussies.

We bieden expertinzichten over de "Do's en Don'ts" in de wereld van robotica om je te helpen bij het begrijpen van best practices.

Je gaat je eigen ideeën verder uitwerken en mogelijke oplossingen verkennen, of ze kunnen samenwerken in groepsverband om toepassingen te bespreken en te ontwikkelen.

Wanneer
Type

17 januari 2024

Hoe lang

14:00

WORKSHOP

Waar

UUR

3

3D Makers Zone Haarlem

3

DE WAARDE VAN ROBOTICA VOOR JOUW BEDRIJF

Maak een business case onder begeleiding van experts. Samen met andere professionals werk je een business case uit voor jouw bedrijf. Aan het eind van middag pitch je jouw plan.

In dit station duiken we dieper in de zakelijke aspecten van robotica. We bespreken investeringen en de Total Cost of Ownership (TCO) om je te helpen begrijpen wat er nodig is om robotica in hun bedrijfsprocessen te integreren.

Je ontdekt hoe je een business case kan maken voor robotica, waarbij je kosten, baten en ROI (Return on Investment) overweegt.

Daarnaast moedigen we je aan om na te denken over je positie in de waardeketen en je bedrijfsmodel in het licht van robotica. Dit helpt je om strategische beslissingen te nemen over hoe je deze technologie het beste kunt benutten.

Tijdens de afsluiting geeft iedereen korte pitches over hun eigen Plan van Aanpak, waarbij je jouw plannen en ideeën deelts met de groep.

Wanneer
Type

28 februari 2024

Hoe lang

14:00

WORKSHOP

Waar

UUR

3

3D Makers Zone Haarlem

bottom of page