top of page

SMART MAKERS ACADEMY

BOUWLAB | HAARLEM

Smart Makers Academy Bouwlab R&Do in Haarlem is een publiek private samenwerking tussen het Smart Industry Fieldlab Bouwlab R&Do, Bouwend Nederland, ROC Nova College, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest. Deze Smart Makers Academy richt zich op het bijbrengen van digitale en technologische vaardigheden van werknemers uit de gehele bouwketen.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN 3D PRINTING IN DE BOUW

Wil jij weten welke mogelijkheden 3D-printen kan bieden voor de bouwsector? In 6 praktische workshops van 2 uur ontwikkel je kennis van de verschillende 3D-printprocessen, materialen ontwerpmogelijkheden, materialen, mogelijkheden voor scanning en nabewerking van ontwerpen.In de maaksessie ga je zelf aan de slag om aan de hand van je eigen casus een object te ontwerpen, printen en nabewerken.

Voor

WERKVOORBEREIDERS / PROJECTLEIDERS

Wanneer

START MEDIO Q2 - Q3 2024

Kosten

De kosten zijn €900,- per deelnemer voor het gehele traject of 150 euro per station. Voor kosten voor deelname aan deze metrolijn kunt u in veel gevallen gebruikmaken van vouchers en andere regelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

5

1

ONTWERPEN EN 3D PRINTEN

In wat voor software maak je een 3D model, en hoe doe je dit? Waar moet je rekening mee houden als je een ontwerp goed wilt kunnen 3D printen, en wat voor invloed heeft het materiaal en het type 3D-printtechniek op je ontwerpkeuzes? Hoe zet je een tekening om naar een printable bestand?

Wanneer
Type

volgt later dit jaar

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

2

MATERIALEN EN POSTPROCESSING

3D prints uit de printer zijn alles behalve direct klaar. Er zijn vele handleidingen nodig en mogelijkheden om een print na te bewerken. Naast een uitleg over de nabewerking afhankelijk van de printmogelijkheden, zullen we ook zo concreet mogelijk aan de slag gaan.

Wanneer
Type

volgt later dit jaar

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

3

REVERSE ENGINEERING

Hoe kun je nauwkeurig een scan maken van een klein object tot beelden op een kerktoren? Ook leer je met welke software je deze in 3D kunt 'photoshoppen' en waar je rekening mee moet houden als je een ontwerp goed wilt kunnen 3D printen. Hoe maak je van een bestaand object een digitaal bestand, wat zijn daarvan de voordelen..

Wanneer
Type

volgt later dit jaar

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

4

MAAKSESSIE

Leren printen met je eigen printer - bouw je eigen printer. 3D prints uit de printer zijn alles behalve direct klaar. Er zijn vele handelingen en mogelijkheden om een print na te bewerken. Welke nabewerkingstechnieken zijn er, en hoe verschillen die per printtechniek en materiaal?- bouw je eigen printer.

Wanneer
Type

volgt later dit jaar

Hoe lang

EXPERIENCE

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

5

BUSINESS CASE

Wanneer heeft 3D printen zin. Het is een nieuwe productie methode, maar het is niet het antwoord op alles. Soms is een conventionele productiemethode beter of goedkoper. Soms is 3D printen beter richting de toekomst. De business cases zijn er, maar ze zijn niet altijd voor de hand liggend. Dit gaat deels in de vorm van een spelvorm met businesscase kaarten

Wanneer
Type

volgt later dit jaar

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

bottom of page