top of page

SMART MAKERS ACADEMY

BOUWLAB | HAARLEM

Smart Makers Academy Bouwlab R&Do in Haarlem is een publiek private samenwerking tussen het Smart Industry Fieldlab Bouwlab R&Do, Bouwend Nederland, ROC Nova College, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest. Deze Smart Makers Academy richt zich op het bijbrengen van digitale en technologische vaardigheden van werknemers uit de gehele bouwketen.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN TECHNOLOGIE IN DE BOUW IN ÉÉN DAG

Industrialisatie is een middel om een aantal dilemma's in de bouw structureel op te lossen. De woningbouwcrisis biedt de kans om via industrialisatie de bouw te versnellen, te verduurzamen, de arbeidsproductiviteit te verhogen, gezond rendement te behalen en continu te vernieuwen.

Op deze eendaagse metrolijn ontdek je de mogelijkheden van digitale technologieën zoals robotisering, 3dprinten, virtual reality, digital twins en het gebruik van data en artificial intelligence. Smaakt het daarna naar meer stap vervolgens op een van de verdiepende lijnen om concreet aan de slag te gaan!

Voor

DIRECTIE EN MANAGEMENT

Wanneer

DINSDAG 23 APRIL 09:00 - 17:00

Kosten

De kosten zijn €750,- per deelnemer.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

3

1

3D PRINTEN IN DE BOUW

Wij 3D printen machineonderdelen, protheses, hulpstukken en zelfs hele gebouwen! In deze workshop word je meegenomen in de wereld van 3D printing en de mogelijkheden van 3D printing voor (renovatie)bouw. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst leer je hoe je snel en laagdrempelig aan de slag kunt met 3D printing technologie. Tegelijk krijg je inzicht in de gebieden waar je 3D Printing of Additive Manufacturing zinnig kan toepassen. Een deel van de sessie is een spelvorm.

Wanneer
Type

23 april 2024

Hoe lang

09:00

EXPERIENCE

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

2

ROBOTICA IN DE BOUW

Het gebruik van robots in de bouwsector is steeds urgenter om de enorme bouwopgave het hoofd te bieden, de bouw duurzamer en veiliger te maken en de faalkosten te verlagen. Robotisering in de bouwsector biedt kansen. Welke kansen dat zijn en welke belangrijkste knelpunten daarbij komen kijken zetten we inzichtelijk op een rij. We zetten de gebruikstoepassingen van diverse robots en cobots op een rij en gaan experimenteren met deze robots. Na het volgen van deze workshop heb je een beeld van de waarde van robotica voor jouw bedrijfsvoering.

Wanneer
Type

23 april 2024

Hoe lang

09:00

EXPERIENCE

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

3

AI IN DE BOUW

Artificial Intelligence (AI) heeft diverse toepassingen in de bouwsector die kunnen helpen bij het verbeteren van efficiëntie, kostenbeheersing en veiligheid. Voor zowel het analyseren en optimaliseren van BIM modellen, het slim en voorspellend maken van het onderhoud van gebouwen, voor planning en projectbeheer, materialenbeheer en energiereductie kan AI een positieve bijdrage leveren. Leer in deze workshop op basis van praktijkvoorbeelden waar raakvlakken voor jouw bedrijf liggen.

Wanneer
Type

23 april 2024

Hoe lang

09:00

EXPERIENCE

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

bottom of page