top of page

SMART MAKERS ACADEMY

DIGILAB | REGIO FOODVALLEY

Smart Makers Academy DigiLab is een samenwerking van DigiLab Regio Foodvalley, Oceanz 3D Printing en het Makerslab. Samen ontwikkelen zij voor maakbedrijven in de Regio Foodvalley innovatieve (metro)leerlijnen om de digitalisering van maakbedrijven in de regio te versnellen zoals de metrolijn kansen voor 3D printing.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

DE KANSEN VAN 3D PRINTING

Wil je weten welke mogelijkheden 3D printen biedt binnen jouw bedrijf? Meld je dan aan voor deze unieke laagdrempelige en praktijkgerichte leerlijn 3D printen in regio FoodValley.

In 7 praktische workshops van 2 uur maak je kennis met de volledige scope van 3D printen, van ontwerp tot productie. Tussen de workshops krijg je online content aangeboden ter verdieping die je kunt volgen op het moment dat het jou uitkomt. Na afloop ben je in staat om zelfstandig de business case van 3D printen voor jouw bedrijf te bepalen. Pak je kans, ontwikkel jouw 3D print skills en zet nu jouw eerste innovatiestappen op weg naar de toekomst.

Voor

PRODUCTIEMANAGERS EN WERKVOORBEREIDERS

Wanneer

START OP 1 NOVEMBER

Kosten

Kosten voor deelname aan deze metrolijn zijn 1250 euro exclusief btw, in veel gevallen kunt u deze kosten declareren bij uw opleidingsfonds. Raadpleeg voor de mogelijkheden in regio Foodvalley ook het leerwerkloket in de regio https://foodvalley.leerwerkloket.nl.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

7

1

INSPIRATIEBIJEENKOMST 3D PRINTING

Maak kennis met de wereld van 3D printen. Tijdens deze bijeenkomst ervaar je hoe snel en praktisch je technologie in kunt zetten. Aan de hand van praktijkcases ontdek je waar je 3D printen in jouw werk voor kunt gebruiken.

Wanneer
Type

1 november 2023

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

3D Makers Zone Haarlem

2

ONTWERPEN EN PRINTEN

In welke programma’s maak je een 3D model en hoe doe je dit? Waar moet je rekening mee houden als je een ontwerp wilt laten printen. Welke invloed heeft het materiaal en het type 3D-printtechniek op je ontwerpkeuzes?

Wanneer
Type

15 november 2023

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Makerslab (Technova College)

3

MATERIALEN

Professionele printers kunnen printen in zandsteen, beton, kunststoffen, metaal en zelfs composieten. Er gaat een hele wereld schuil achter het printen en printbaar maken van materialen.

Wanneer
Type

29 november 2023

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Online

4

REVERSE ENGINEERING

Hoe maak je van een bestaand object een digitaal bestand en wat zijn daarvan de voordelen? Ontdek met welk programma je deze in 3D kunt bewerken en waar je rekening mee moet houden als je deze in 3D gaat printen.

Wanneer
Type

13 december 2023

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Makerslab (Technova College)

5

POSTPROCESSING

3D prints die uit de printen komen, zijn alles behalve klaar. Er zijn veel handelingen en mogelijkheden om een print na te bewerken. Welke technieken zijn er en wat vraagt dat van het materiaal?

Wanneer
Type

10 januari 2024

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Oceanz 3D Printing

6

MAAKSESSIE

In deze sessie breng je de geleerde theorie uit de voorgaande sessies in de praktijk. Aan de hand van een eigen casus ga je praktisch aan de slag met design, scannen, printen en nabewerken.

Wanneer
Type

24 januari 2024

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Makerslab (Technova College)

7

BUSINESS CASE MAKEN

In deze sessie maak jij je eigen business case. Hoe zet je de volgende stap en wanneer heeft 3D-printen zin? Deze nieuwe technologie is niet het antwoord op alles. Soms blijft een conventionele productiemethode beter of zelfs goedkoper.

Wanneer
Type

7 februari 2024

Hoe lang

09:00

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Oceanz 3D Printing

bottom of page