top of page

SMART MAKERS ACADEMY

NOORDELIJK FLEVOLAND

De bedrijven aangesloten bij het Innovatiecluster Noordoostpolder, allen gevestigd in Noordelijk Flevoland zijn zich bewust van het menselijk kapitaal. In de bedrijven. Door samen op te trekken wordt de leercultuur nog meer een speerpunt met als doel een aantrekkelijk werkgever te zijn. Hiermee onderschrijven de bedrijven dat samenwerking en aantrekkelijk werkgeverschap essentieel is en dat daarmee de ontwikkeling binnen de bedrijven continue door kan gaan.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

AAN DE SLAG MET LEREN EN INNOVEREN OP DE AFDELING

Ga aan de slag met het ontwikkelen van strategieën voor kennisdeling, het motiveren van medewerkers, het omgaan met verschillende generaties binnen teams, het effectief implementeren van onboardingstrajecten, het maken van een persoonlijk ontwikkelplan en het ontwikkelen van een ontwikkelplan voor jouw afdeling.

4 juli is de startbijeenkomst voor HR en directie, vervolgens zullen de definitieve data voor deze lijn gepland worden mede op basis van het aantal aanmeldingen.

Voor

TEAMLEIDERS

Wanneer

Start september 2024

Kosten

Voor leden en vrienden van het InnovatieCluster Noordoostpolder, FME en Metaalunie worden de kosten vergoed door Skills4Skills. Bent u geen lid van een van deze organisaties of weet u het niet zeker, meld u dan gerust aan we nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken, u zit nergens aan vast.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

8

1

Het waarom en waarde van de leercultuur voor mijn bedrijf

Tijdens deze kantinebijeenkomst zetten we missie en visie van ons bedrijf uiteen, en lichten we toe waarom het essentieel is om te blijven ontwikkelen en up-to-date te blijven met de laatste technologische en sociale ontwikkelingen. Verkrijg inzicht in hoe we samen deze doelen kunnen bereiken en zorg ervoor dat iedereen aan boord is met dezelfde informatie en vooruit gaat in dezelfde richting. We streven naar een gedeelde betrokkenheid bij voortdurende verbetering en kennisgroei, die ons allemaal ten goede zal komen

Wanneer
Type

September

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

2

In eigen bedrijf

2

Hoe neem ik mijn mensen mee op mijn afdeling

Ontdek hoe je draagvlak creëert bij teamleiders en medewerkers motiveert om eigenaarschap te nemen over hun leren en ontwikkelen. Deze workshop biedt strategieën om tijd en middelen vrij te maken voor ontwikkeling.

Wanneer
Type

November

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

2

In eigen bedrijf

3

Tools voor duurzame inzetbaarheid en het delen en vastleggen van kennis

Leer strategieën om de vitaliteit van je team te bevorderen en hoe je een cultuur van gezondheid en bewustzijn creëert. Ontdek praktische hulpmiddelen die je kunt inzetten om een actieve en gezonde levensstijl te ondersteunen, zoals stoppen met roken, het kiezen van gezonde voedingsopties, en manieren om gezond en vitaal ouder te worden. We bieden handvatten om niet alleen de gezondheid van je medewerkers te verbeteren, maar ook hun algehele betrokkenheid en productiviteit op de werkvloer.

Wanneer
Type

November

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

2

In eigen bedrijf

4

Het uitvoeren van onboardingstrajecten

Leer werken met werkmethoden voor onboarding zoals de TWI methode. Je leert welke onboardingsmethoden er zijn, welke geschikt zijn voor jouw context en hoe je ze kunt toepassen.

Wanneer
Type

December

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

2

In eigen bedrijf

5

Omgaan met verschillende generaties

Leer omgaan met de dynamiek van multigenerationele teams. Deze workshop biedt strategieën voor het bevorderen van samenwerking en begrip tussen verschillende generaties, en benadrukt het belang van inclusiviteit in uw team.

Wanneer
Type

Januari

Hoe lang

Workshop

Waar

UUR

2

Bij lidbedrijf IC NOP

6

Hoe zorg ik voor kennisdeling op mijn afdeling

Deze sessie is gericht op het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers. We behandelen strategieën om kennis te delen en zo meer te bereiken met je huidige personeel en geven handvatten voor het ondersteunen van werknemers in hun leer- en ontwikkeltraject, inclusief zij-instromers. Leer hoe je een leercultuur en -structuur ontwikkelt, implementeert en borgt.

Wanneer
Type

Januari

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

2

In eigen bedrijf

7

Een persoonlijk ontwikkelplan opstellen

Leer de ontwikkelmogelijkheden van je medewerkers herkennen en hoe je het 'goede gesprek' aangaat om hun ambities en groeipaden te verkennen. We focussen op de kunst van het luisteren, zowel voor medewerkers als productieleiders, om een effectieve tweerichtingscommunicatie te waarborgen. Maak kennis met oZone, een tool voor leer- en ontwikkelprocessen, en leer hoe je deze kunt inzetten om inzicht te krijgen in de groeimogelijkheden binnen je organisatie.

Wanneer
Type

December - Januari

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

4

In eigen bedrijf

8

Het ontwikkelplan van mijn afdeling opstellen

Onder begeleiding van een adviseur maak je een aanzet tot een ontwikkelplan voor jouw afdeling afgestemd op de missie en visie van het bedrijf op leren en ontwikkelen, het bedrijfsopleidingsplan en de persoonlijk ontwikkelplannen van je medewerkers.

Wanneer
Type

Februari 2025

Hoe lang

In eigen bedrijf

Waar

UUR

4

In eigen bedrijf

bottom of page