top of page

SMART MAKERS ACADEMY

NOORDELIJK FLEVOLAND

De bedrijven aangesloten bij het Innovatiecluster Noordoostpolder, allen gevestigd in Noordelijk Flevoland zijn zich bewust van het menselijk kapitaal. In de bedrijven. Door samen op te trekken wordt de leercultuur nog meer een speerpunt met als doel een aantrekkelijk werkgever te zijn. Hiermee onderschrijven de bedrijven dat samenwerking en aantrekkelijk werkgeverschap essentieel is en dat daarmee de ontwikkeling binnen de bedrijven continue door kan gaan.

technohubketenintegratie.png

LEER- EN INNOVATIETRAJECT

IMPLEMENTATIE EN BORGING VAN LEERCULTUUR

Krijg inzicht in de rol van HRM bij het implementeren van een effectieve leercultuur binnen het bedrijf. Je doet kennis op voor het implementeren en borgen van een leercultuur binnen het bedrijf. Waarbij aandacht is voor de toegevoegde waarde van leercultuur, hoe je deze vertaalt naar een missie en visie voor het bedrijf en hoe je deze kunt implementeren in het bedrijf door het opstellen van een bedrijfsontwikkelplan, strategische personeelsplanning, het opleiden van teamleiders en de inrichting van de benodigde tooling en methoden.

4 juli is de startbijeenkomst vervolgens zullen de definitieve data voor de verdere bijeenkomsten gepland worden, mede op basis van het aantal aanmeldingen.

Voor

HR MANAGERS

Wanneer

Start 4 juli 2024

Kosten

Voor leden en vrienden van het InnovatieCluster Noordoostpolder, FME en Metaalunie worden de kosten vergoed door Skills4Skills. Bent u geen lid van een van deze organisaties of weet u het niet zeker, meld u dan gerust aan we nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken, u zit nergens aan vast.

Aan de slag in    
praktijkgerichte stations

10

1

De Why en Waarde van leercultuur

Ontdek de essentie en waarde van een leercultuur voor je bedrijf tijdens onze interactieve bijeenkomst. Verkrijg waardevolle inzichten in best practices door te leren hoe vergelijkbare organisaties een leercultuur succesvol implementeren. Krijg inzicht in de benodigde (financiele) middelen en regelingen om een duurzame leercultuur te ondersteunen en verken de wettelijke verplichtingen die hiermee gepaard gaan. Maak kennis met wat een leercultuur definieert en hoe het een aanzienlijke meerwaarde voor uw bedrijf kan opleveren. Verder krijgt u inzicht in hoe een sterke leercultuur uw organisatie aantrekkelijker maakt voor potentiële nieuwe medewerkers.

Wanneer
Type

4 juli 2024

Hoe lang

14:00

EXPERIENCE

Waar

UUR

4

Bij lidbedrijf IC NOP

2

Hoe geef je vorm aan leercultuur in het bedrijf

Ontdek de kernbouwstenen en effectieve tools die essentieel zijn voor het bevorderen van continue ontwikkeling. Als HR-professional krijg je concrete handvatten aangereikt om een leercultuur te initiëren en te ondersteunen. Verkrijg daarnaast diepgaand inzicht in de benodigde organisatiestructuur, van functieprofielen tot inzetbaarheidsmatrix, en leer hoe je deze HR-aspecten kunt afstemmen op de leerdoelen van je bedrijf

Wanneer
Type

Oktober

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Bij lidbedrijf IC NOP

3

Start met het maken van een bedrijfsontwikkelplan

Zet de eerste stap naar leercultuur en innovatie binnen je organisatie. Ontdek wat je nodig hebt om een robuust ontwikkelplan op te zetten, waar je moet beginnen, en hoe je de juiste formats kiest die bij jouw bedrijfsdoelen passen. Leer doeltreffend beoogde resultaten te formuleren en deel kennis en best practices met andere professionals. Deze interactieve sessie biedt je de gereedschappen en inzichten om je bedrijfsvisie om te zetten in een concreet actieplan

Wanneer
Type

Oktober

Hoe lang

IN EIGEN BEDRIJF

Waar

UUR

2

Online

4

Beschikbare tools om vorm en inhoud te geven aan leercultuur

We nemen je mee in verschillende methoden om teamoverleggen dynamischer en inhoudelijker te maken, met direct toepasbare formats en structuren. Leer over de nieuwste gereedschappen die je kunnen helpen bij het faciliteren van kennisdeling en ontwikkeling binnen je team. We bieden je ook een hands-on ervaring met een specifieke tool, waardoor je niet alleen bekend raakt met de mogelijkheden, maar ook leert hoe je deze effectief kunt toepassen in je dagelijkse praktijk

Wanneer
Type

November

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

4

Bij lidbedrijf IC NOP

5

Hoe neem ik mijn mensen mee in mijn bedrijf

Ontdek hoe je draagvlak creëert bij teamleiders en medewerkers motiveert om eigenaarschap te nemen over hun leren en ontwikkelen. Deze workshop biedt strategieën om tijd en middelen vrij te maken voor ontwikkeling.

Wanneer
Type

November

Hoe lang

IN EIGEN BEDRIJF

Waar

UUR

2

Online

6

Tools voor duurzame inzetbaarheid en het delen en vastleggen van kennis

Leer strategieën om de vitaliteit van je team te bevorderen en hoe je een cultuur van gezondheid en bewustzijn creëert. Ontdek praktische hulpmiddelen die je kunt inzetten om een actieve en gezonde levensstijl te ondersteunen, zoals stoppen met roken, het kiezen van gezonde voedingsopties, en manieren om gezond en vitaal ouder te worden. We bieden handvatten om niet alleen de gezondheid van je medewerkers te verbeteren, maar ook hun algehele betrokkenheid en productiviteit op de werkvloer.

Wanneer
Type

November

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Bij lidbedrijf IC NOP

7

Vormgeven van onboardingstrajecten

Deze workshop biedt inzichten in het ontwerpen van effectieve onboardingstrajecten, van werving en selectie tot het binden van nieuwe medewerkers. Ontdek hoe u uw leercultuur vanaf dag één kunt uitdragen en nieuwe medewerkers succesvol kunt integreren.

Wanneer
Type

December

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Bij lidbedrijf IC NOP

8

Omgaan met verschillende generaties

Leer omgaan met de dynamiek van multigenerationele teams. Deze workshop biedt strategieën voor het bevorderen van samenwerking en begrip tussen verschillende generaties, en benadrukt het belang van inclusiviteit in uw team.

Wanneer
Type

Januari

Hoe lang

WORKSHOP

Waar

UUR

2

Bij lidbedrijf IC NOP

9

Waar staat mijn bedrijf leercultuurscan

Met de leercultuurscan halen we de door jouw medewerkers ervaren ‘leercultuur’ op. Je ontvangt een rapportage met de uitkomsten en wij geven je adviezen op basis van jouw scores. De scan vormt de basis voor het bepalen van de verdere benodigde interventies in het bedrijf om de beoogde missie en visie op leercultuur te bereiken.

Wanneer
Type

November - December

Hoe lang

IN EIGEN BEDRIJF

Waar

UUR

0

In eigen bedrijf

10

Leercultuur in de praktijk brengen

Met de uitkomst van de leercultuur in de hand bepalen we de benodigde interventies aan de hand van de individuele bedrijfswensen. Denk hierbij aan de functieprofielen, inzetbaarheidsmatrix, uitrol van het bedrijfsopleidingsplan enz.

Wanneer
Type

Januari 2025

Hoe lang

IN EIGEN BEDRIJF

Waar

UUR

4

Maatwerk op locatie

bottom of page