top of page

LEER EN INNOVATIETRAJECT

IMPLEMENTATIE EN BORGING VAN LEERCULTUUR

Wat

Krijg inzicht in de rol van HRM bij het implementeren van een effectieve leercultuur binnen het bedrijf. Je doet kennis op voor het implementeren en borgen van een leercultuur binnen het bedrijf. Waarbij aandacht is voor de toegevoegde waarde van leercultuur, hoe je deze vertaalt naar een missie en visie voor het bedrijf en hoe je deze kunt implementeren in het bedrijf door het opstellen van een bedrijfsontwikkelplan, strategische personeelsplanning, het opleiden van teamleiders en de inrichting van de benodigde tooling en methoden.

Voor

HR MANAGERS

10

Aan de slag in
praktijkgerichte
stations

1

De Why en Waarde van leercultuur

Wat

Ontdek de essentie en waarde van een leercultuur voor je bedrijf tijdens onze interactieve bijeenkomst. Verkrijg waardevolle inzichten in best practices door te leren hoe vergelijkbare organisaties een leercultuur succesvol implementeren. Krijg inzicht in de benodigde (financiele) middelen en regelingen om een duurzame leercultuur te ondersteunen en verken de wettelijke verplichtingen die hiermee gepaard gaan. Maak kennis met wat een leercultuur definieert en hoe het een aanzienlijke meerwaarde voor uw bedrijf kan opleveren. Verder krijgt u inzicht in hoe een sterke leercultuur uw organisatie aantrekkelijker maakt voor potentiële nieuwe medewerkers.

Duur

4 UUR

2

Hoe geef je vorm aan leercultuur in het bedrijf

Wat

Ontdek de kernbouwstenen en effectieve tools die essentieel zijn voor het bevorderen van continue ontwikkeling. Als HR-professional krijg je concrete handvatten aangereikt om een leercultuur te initiëren en te ondersteunen. Verkrijg daarnaast diepgaand inzicht in de benodigde organisatiestructuur, van functieprofielen tot inzetbaarheidsmatrix, en leer hoe je deze HR-aspecten kunt afstemmen op de leerdoelen van je bedrijf

Duur

4 UUR

3

Start met het maken van een bedrijfsontwikkelplan

Wat

Zet de eerste stap naar leercultuur en innovatie binnen je organisatie. Ontdek wat je nodig hebt om een robuust ontwikkelplan op te zetten, waar je moet beginnen, en hoe je de juiste formats kiest die bij jouw bedrijfsdoelen passen. Leer doeltreffend beoogde resultaten te formuleren en deel kennis en best practices met andere professionals. Deze interactieve sessie biedt je de gereedschappen en inzichten om je bedrijfsvisie om te zetten in een concreet actieplan

Duur

2 UUR

4

Beschikbare tools om vorm en inhoud te geven aan leercultuur

Wat

We nemen je mee in verschillende methoden om teamoverleggen dynamischer en inhoudelijker te maken, met direct toepasbare formats en structuren. Leer over de nieuwste gereedschappen die je kunnen helpen bij het faciliteren van kennisdeling en ontwikkeling binnen je team. We bieden je ook een hands-on ervaring met een specifieke tool, waardoor je niet alleen bekend raakt met de mogelijkheden, maar ook leert hoe je deze effectief kunt toepassen in je dagelijkse praktijk

Duur

4 UUR

5

Hoe neem ik mijn mensen mee in mijn bedrijf

Wat

Ontdek hoe je draagvlak creëert bij teamleiders en medewerkers motiveert om eigenaarschap te nemen over hun leren en ontwikkelen. Deze workshop biedt strategieën om tijd en middelen vrij te maken voor ontwikkeling.

Duur

2 UUR

6

Tools voor duurzame inzetbaarheid en het delen en vastleggen van kennis

Wat

Leer strategieën om de vitaliteit van je team te bevorderen en hoe je een cultuur van gezondheid en bewustzijn creëert. Ontdek praktische hulpmiddelen die je kunt inzetten om een actieve en gezonde levensstijl te ondersteunen, zoals stoppen met roken, het kiezen van gezonde voedingsopties, en manieren om gezond en vitaal ouder te worden. We bieden handvatten om niet alleen de gezondheid van je medewerkers te verbeteren, maar ook hun algehele betrokkenheid en productiviteit op de werkvloer.

Duur

2 UUR

7

Omgaan met verschillende generaties

Wat

Leer omgaan met de dynamiek van multigenerationele teams. Deze workshop biedt strategieën voor het bevorderen van samenwerking en begrip tussen verschillende generaties, en benadrukt het belang van inclusiviteit in uw team.

Duur

2 UUR

8

Vormgeven van onboardingstrajecten

Wat

Deze workshop biedt inzichten in het ontwerpen van effectieve onboardingstrajecten, van werving en selectie tot het binden van nieuwe medewerkers. Ontdek hoe u uw leercultuur vanaf dag één kunt uitdragen en nieuwe medewerkers succesvol kunt integreren.

Duur

2 UUR

9

Waar staat mijn bedrijf leercultuurscan

Wat

Met de leercultuurscan halen we de door jouw medewerkers ervaren ‘leercultuur’ op. Je ontvangt een rapportage met de uitkomsten en wij geven je adviezen op basis van jouw scores. De scan vormt de basis voor het bepalen van de verdere benodigde interventies in het bedrijf om de beoogde missie en visie op leercultuur te bereiken.

Duur

20 MIN PER MEDEWERKER

10

Leercultuur in de praktijk brengen

Wat

Met de uitkomst van de leercultuur in de hand bepalen we de benodigde interventies aan de hand van de individuele bedrijfswensen. Denk hierbij aan de functieprofielen, inzetbaarheidsmatrix, uitrol van het Berdrijfsopleidingsplan enz.

Duur

INDIVIDUEEL

aanbieders

NOORDELIJK FLEVOLAND

De bedrijven aangesloten bij het Innovatiecluster Noordoostpolder, allen gevestigd in Noordelijk Flevoland zijn zich bewust van het menselijk kapitaal. In de bedrijven. Door samen op te trekken wordt de leercultuur nog meer een speerpunt met als doel een aantrekkelijk werkgever te zijn. Hiermee onderschrijven de bedrijven dat samenwerking en aantrekkelijk werkgeverschap essentieel is en dat daarmee de ontwikkeling binnen de bedrijven continue door kan gaan.

bottom of page