top of page

LEER EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN SLIM ONDERHOUD

Wat

In 5 praktische sessies halen we de geheimzinnigheid rond het fenomeen Smart Maintenance weg en geven we inzichten in wat er werkelijk met smart maintenance wordt bedoeld en waar de kansen voor uw bedrijf liggen in onderhoud van gebouwen en infrastructurele werken.

Voor

FACILITAIR-/ONDERHOUDSMANAGERS

5

Aan de slag in
praktijkgerichte
stations

1

AI TOEPASSINGEN IN DE BOUW

Wat

Artificial Intelligence (AI) heeft diverse toepassingen in de bouwsector die kunnen helpen bij het verbeteren van efficiëntie, kostenbeheersing en veiligheid. Voor zowel het analyseren en optimaliseren van BIM modellen, het slim en voorspellend maken van het onderhoud van gebouwen, voor planning en projectbeheer, materialenbeheer en energiereductie kan AI een positieve bijdrage leveren. Leer in deze workshop op basis van praktijkvoorbeelden waar raakvlakken voor jouw bedrijf liggen.

Duur

2 UUR

2

DEFINIEER EN ANALYSEER MET BIG DATA

Wat

Hoe werkt data analyse en machine learning nou? En wat moet je doen om hier optimaal gebruik van te maken in je eigen bedrijfsvoering.

Duur

2 UUR

3

DETECTEREN MET SENSOREN

Wat

Wat voor verschillende sensoren zijn er en hoe kan je deze inzetten om grip te krijgen op het faalgedrag van constructies, maar ook bijvoorbeeld omgevingshinder meten. Maak kennis en ga aan de slag met een Arduino om te gaan meten in je eigen omgeving.

Duur

2 UUR

4

EEN ONDERHOUDSPLAN MAKEN

Wat

Ga zelf aan de slag met een onderhoudsplan op basis van predictief/voorspellend onderhoud? Welke stappen moet je zetten en hoe breng je het in de praktijk.

Duur

2 UUR

5

INSPECTIE MET DRONES

Wat

Leer in 2 sessies hoe je drones kan inzetten voor inspectie van gebouwen en infrastructurele werken en ga vervolgens zelf aan de slag met dronevliegen.

Duur

2 UUR

6

ONDERHOUD MET DRONES

Wat

Leer in 2 sessies hoe je drones kan inzetten voor inspectie van gebouwen en infrastructurele werken en ga vervolgens zelf aan de slag met dronevliegen.

Duur

2 UUR

aanbieders

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking tussen Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, ROC Nova College, Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest

BOUWLAB | HAARLEM

Smart Makers Academy Bouwlab R&Do in Haarlem is een publiek private samenwerking tussen het Smart Industry Fieldlab Bouwlab R&Do, Bouwend Nederland, ROC Nova College, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest. Deze Smart Makers Academy richt zich op het bijbrengen van digitale en technologische vaardigheden van werknemers uit de gehele bouwketen.

bottom of page