top of page

LEER EN INNOVATIETRAJECT

ONTDEK DE KANSEN VAN TECHNOLOGIE IN DE MAAKINDUSTRIE

Wat

Deelnemers hebben na het volgen van deze metrolijn munitie voor het opstellen van een digitaliseringsstrategie en innovatie roadmap voor hun maakbedrijf. In 6 workshops krijg je inzichten in trends en ontwikkelingen in de markt, wordt je ondersteund bij de vertaling hiervan naar jouw digitaliserings- en innovatiestrategie. Deze metrolijn is geschikt voor directie, management en beslissers in de maakindustrie; van klein mkb tot grootbedrijf.

Voor

DIRECTIE EN MANAGEMENT

6

Aan de slag in
praktijkgerichte
stations

1

DIGISCAN

Wat

Digitaal werken wordt steeds meer de norm. Maar waar staat jullie bedrijf als het gaat om digitaal werken? De Digiscan helpt je om te inventariseren waar jouw bedrijf staat als het gaat om digitalisering. Het invullen duurt zo’n vijf tot tien minuten per module en na afloop krijg je meteen de uitkomst. De scan heeft op dit moment drie modules: organisatie, administratie en Wet kwaliteitsborging.

Duur

30 MIN

2

NIEUWE TECHNOLOGIE IN DE MAAKINDUSTRIE

Wat

Innovatie… iedereen kan je vertellen hoe belangrijk het is om als sector en bedrijf te kunnen overleven. Maar wat is het nu precies, of nog belangrijker: waarom zou je als bedrijf of sector moeten innoveren? Tijdens deze workshop word je meegenomen in de redenen voor innovatie, leer je het onderscheid tussen procesinnovaties en de innovaties die in maakindustrie te vinden zijn en krijg je praktische voorbeelden van innovaties te zien in ontwerp, productie en producten die onze leden ontwerpen maken en onderhouden. Denk hierbij aan de inzet van robots, prefabricatie, toepassing van AI en nog veel meer.

Duur

2,5 UUR

3

INSPIRATIESESSIE 3D PRINTEN

Wat

Wij 3D printen machineonderdelen, protheses, hulpstukken en zelfs hele gebouwen! In deze workshop word je meegenomen in de wereld van 3D printing en de mogelijkheden van 3D printing voor (renovatie)bouw. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst leer je hoe je snel en laagdrempelig aan de slag kunt met 3D printing technologie. Tegelijk krijg je inzicht in de gebieden waar je 3D Printing of Additive Manufacturing zinnig kan toepassen. Een deel van de sessie is een spelvorm.

Duur

2 UUR

4

AI TOEPASSINGEN

Wat

Artificial Intelligence (AI) heeft diverse toepassingen in de maakindustrie die kunnen helpen bij het verbeteren van efficiëntie, kostenbeheersing en veiligheid. Voor zowel het analyseren en optimaliseren van BIM modellen, het slim en voorspellend maken van het onderhoud van machines, voor planning en projectbeheer, materialenbeheer en energiereductie kan AI een positieve bijdrage leveren. Leer in deze workshop op basis van praktijkvoorbeelden waar raakvlakken voor jouw bedrijf liggen.

Duur

2 UUR

5

DE MOGELIJKHEDEN VAN ROBOTICA

Wat

Het gebruik van robots is steeds urgenter om personeelstekorten het hoofd te bieden, productie duurzamer en veiliger te maken en de faalkosten te verlagen. Robotisering in de maakindustrie biedt kansen. Welke kansen dat zijn en welke belangrijkste knelpunten daarbij komen kijken zetten we inzichtelijk op een rij. We zetten de gebruikstoepassingen van diverse robots en cobots op een rij en gaan experimenteren met deze robots. Na het volgen van deze workshop heb je een beeld van de waarde van robotica voor jouw bedrijfsvoering.

Duur

3 UUR

6

DIGITALISERING IN DE PRAKTIJK

Wat

In deze workshop maak je op basis van jouw bedrijfssituatie de vertaling naar implementatie van digitalisering in jouw praktijk. Samen met collega's en ervaringsdeskundigen

Duur

2 UUR

aanbieders

3D MAKERS ZONE | HAARLEM

Smart Makers Academy 3D Makers Zone in Haarlem is een publiek-private samenwerking tussen Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, ROC Nova College, Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Capacity Booster Next Gen en European Digital Hub Noordwest

bottom of page