top of page

Masterclass Smart Maintenance

In de smart industry werken apparaten, productiemiddelen en organisaties via uitwisseling van data met elkaar samen. Smart industry kan niet zonder smart maintenance. Door data uit installaties slim te gebruiken, kun je foutmeldingen voorspellen en onderhoud op het juiste moment uitvoeren. Op die manier verhogen bedrijven de uptime van installaties en besparen daarmee veel kosten en energie.


Voor wie?

Ben jij een onderhoudstechnicus en minimaal in het bezit van een technische opleiding op mbo-4 niveau? Dan is de masterclass Smart Maintenance iets voor jou.


Inhoud

Het programma is opgebouwd rondom zes thema’s: Definiëren, Analyseren, Detecteren, Plannen, Uitvoeren en Feedback.

  • Je verdiept je in faalmechanismen, meet- en PdM-technieken en smart sensoring. De collectie, opslag en interpretatie van data komen aan bod. Net als het opstellen van onderhoudsstrategieën en onderhoudsconcepten.

  • Ook worden praktijksituaties nagebootst, al dan niet met behulp van augmented reality. Een aantal bijeenkomsten vindt plaats in het Fieldlab Smart Maintenance van Techport.

  • Wat je leert, pas je toe op een case uit jouw dagelijkse werksituatie. Experts begeleiden je hierbij. Je voert opdrachten uit waarmee je een portfolio vult. Je sluit de masterclass af met een voldoende voor je portfolio én de eindpresentatie van je case.


Certificaat

Je ontvangt een landelijk erkend mbo-certificaat niveau 4 en een Nova College certificaat met een pluswaardering vanuit de aangesloten Techportbedrijven. Deze masterclass is ontwikkeld binnen een samenwerkingsverband van Techport, onderwijsinstellingen, toeleveranciers en asset owners, waardoor de inhoud 100% aansluit op de praktijk.


Lesmateriaal

In het magazine Smart Maintenance staan praktijkverhalen van onderhoudsspecialisten. Via een app kom je op een leerplatform waar je verdiepende onderwerpen vindt en met vakgenoten kan sparren. We maken gebruik van de Sigma Tile, een minicomputer die je aan een installatie koppelt om data op te slaan en te verzenden. De Sigma Tile meet onder andere temperatuur, druk, vochtigheid en beweging over X, Y en Z-as.


Groepsgrootte

Minimaal 12 en maximaal 14 deelnemers.


Kosten

De masterclass Smart Maintenance kost € 3100,-. Dit bedrag is inclusief studiematerialen (magazine, online leeromgeving en Sigma Tile), toegang tot het Techport fieldlab, examenkosten, mbo-certificaat, koffie/thee en een broodje


Aanmelden

Wil je meer informatie over de masterclass of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Ronald Vreeken (rvreeken@novacollege.nl).


In samenwerking met: Tata Steel Europe, Mytec-Bedrijven, Facta BV, Microtechniek Groep B.V., GWOC B.V., Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences, Kennemer College mavo, Technisch College Velsen en Provincie Noord-Holland.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page