top of page

Prestigieuze subsidie voor Smart Skills@Scale

Het grootschalige, landelijke onderzoeks- en innovatieprogramma Smart Skills@Scale heeft bijna 8 miljoen euro toegekend gekregen uit de prestigieuze Nationale Wetenschaps Agenda (NWA). Ook bedrijven en sociale partners dragen meer dan een miljoen euro bij. Smart Skills@Scale richt zich op het ontwikkelen en benutten van vakmensen voor een mensgerichte industrie. Als partner in Smart Skills@Scale hopen we er mede toe bij te dragen dat het aanbod van onze regionale Smart Makers Academies landt in vruchtbare grond. Dat medewerkers en leidinggevenden in de (maak)industrie de ruimte en de urgentie ervaren om zich te blijven ontwikkelen.


Een mensgerichte, productieve en duurzame industrie

Het achtjarig programma van Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, PTvT en partners biedt een unieke kans voor een maatschappelijke doorbraak naar een industrie waarin de ontwikkeling van mens en technologie duurzaam hand in hand gaan. Skills@Scale verbindt Smart Industry communities, 450 mkb's, sociale partners, onderwijspartners en onderzoeksgroepen. In dit uniek landelijke netwerk wordt een schaalbare skillsaanpak gerealiseerd die productiemedewerkers en organisaties stimuleert om zich continu te ontwikkelen en bij te dragen aan de innovatie en benutting van slimme technologie. Hiervoor worden ondersteunende mensgerichte productiesystemen, slimme werkplekken, banen & carrièrepaden en samenwerkingsverbanden ontworpen. Met die integrale aanpak zetten we productiemedewerkers en organisaties in hun kracht om te komen tot een mensgerichte, productieve en duurzame industrie.


Integraal beeld

Om dit tot een succes te brengen bundelen ruim 40 onderzoekers vanuit verschillende disciplines en afkomstig vanuit negen kennisinstellingen hun krachten met meer dan 50 praktijk- en beleidspartners. Door het combineren van technologische expertise met expertise vanuit de sociale wetenschappen zoals HRM, onderwijskunde, communicatie en psychologie wordt integraal onderzocht hoe mens en technologie elkaar kunnen versterken.


Programmaleider Stephan Corporaal (Saxion): "Met dit programma kunnen we een maatschappelijk doorbraak realiseren naar een mensgerichte industrie en herwaardering van vakmanschap via een uniek netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en sociale partners."


Wetenschappelijk leider Maaike Endedijk (UT): "80% van de productiemedewerkers heeft momenteel een baan waarin ze zich niet uitgedaagd voelen om te leren. In dit project hebben we nu eindelijk de geweldige kans om slimme leeroplossingen te ontwikkelen voor de groep die dat het hardste nodig heeft: praktisch opgeleide werknemers in mkb’s!"

Meer informatie is te vinden op de projectpagina van Smart Skills@Scale.


V.l.n.r.: het kernteam van Smart Skills@Scale: Paul Preenen (Saxion, TNO), Beate van der Heijden (Nijmegen University), programmaleider Stephan Corporaal (Saxion), wetenschappelijk leider Maaike Endedijk (UT), Tim van der Voord (Smart Makers Academy), Jessie Koen (TNO, UvA).

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page