top of page

TECHNOHUB SMART MAKERS ACADEMY VAN START!

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022

Sector Metalelektro investeert in technologische skills door nanoleren en zelfontplooiing

In juni is de technohub Smart Makers Academy (SMA) van start gegaan, een samenwerking van RAVO, ABI, Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, Nova College en Hogeschool Inholland. Met een bijdrage vanuit het A+O Metalelektrofonds en de Provincie Noord-Holland biedt de academy vanaf november een uniek ‘metrolijn’ traject aan speciaal voor managers, medewerkers en (hybride) docenten in de sector Metalelektro. Bedrijven in deze sector staan voor grote transitieopgaven zoals technologisering, digitalisering en robotisering. Vraagstukken die meestal worden benaderd vanuit een technology push en niet of minder vanuit de noodzaak om een leven lang het juiste talent op te leiden. Terwijl talent juist een doorslaggevende rol speelt bij transities. In de hybride leeromgeving (fysiek en virtueel) van de Smart Makers Academy leiden we medewerkers en docenten samen met young professionals op tot ‘Smart Maker’. Die in staat zijn om mee te bewegen met de technologische veranderingen en deze kunnen vertalen naar nieuwe concrete toepassingen voor de digitale transitie van bedrijf en maatschappij.

Beproefd concept


Na het succes van de Smart Makers - en Techdidactiek Metrolijn edities in het afgelopen jaar wordt nu gewerkt aan een passend (online) aanbod van trainingen, inspiratie activiteiten, cursussen en masterclasses voor Metalelektrobedrijven. Dit aanbod wordt geleverd in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Helder, overzichtelijk en volgordelijk vormgegeven in de vorm van een metrokaart. Na een gezamenlijke kick-off volgen deelnemers een traject van korte trainingsmodules (nanomodules) waar praktijk en theorie samenkomen en gelijktijdig wordt gewerkt aan de digitaliseringsopgaven van de betrokken bedrijven. Vanuit onze aanpak wordt de medewerker automatisch onderdeel van de Smart Makers Community van bedrijven, scholen en young professionals. Het gaat er namelijk niet altijd om of je een innovatie zelf kunt maken maar of je de juiste mensen kent die je hierbij kunnen helpen.

Leven lang leren met de metrolijn


Vaak wordt tijd als motivatie en belemmering genoemd om tot een activerende leercultuur voor talent in het bedrijf te komen. De Smart Makers Academy pakt het anders aan met het metrolijn leerconcept. Dit speelt hier praktisch op in door kleine eenheden (nanoleren: minuten i.p.v. uren) onderwijs te bieden en hybride vormen van leren (op de werkplek). Geen langdurige opleidingstrajecten, maar een nieuwe toegankelijke aanpak die nauw aansluit bij de praktijk. Medewerkers, docenten en studenten gaan in fysieke bijeenkomsten en de virtuele leeromgeving samen aan de slag met actuele innovatievraagstukken van het bedrijf. Zij werken vanuit hun eigen context aan het ontwikkelen van de relevante technology en 21st century skills. Zo komen theorie en praktijk bij elkaar en werken ze direct aan het verzilveren van kansen van digitalisering voor hun eigen bedrijf.

Community of Smart Makers

De learning community Smart Makers Academy is dé (virtuele) plek voor elk bedrijf of organisatie die serieus om wil gaan met de digitaliseringsontwikkeling en dit wil vertalen naar de dagelijkse praktijk. De community bestaat uit special interest groups zoals Cybersecurity, Internet of Things, Big Data en meer. In de community kun je kennis ophalen en in contact komen met experts, bijblijven in de digitaliseringsontwikkelingen van de branche en community challenges uitzetten; bijvoorbeeld innovatievraagstukken voorleggen aan experts en/of onderwijs.

Gratis deelname A+O Metalelektrobedrijven Voor bedrijven aangesloten bij A+O Metalelektro is deelname geheel gratis. Ook voor niet aangesloten bedrijven kan er een aanbod op maat worden gemaakt en zijn er subsidiemogelijkheden via de landelijke SLIM-regeling.

Interesse in deelname of meer informatie?


Neem contact op met: Marieke van Roosmalen, marieke@smartmakersacademy.nl

Brochure-SMA-Metroleerlijn
.pdf
Download PDF • 2.68MB

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page